Tablemagic is op elk evenement een doorslaand succes.

Bij deze vorm van goochelen wordt er bij het publiek aan tafel of voor staande groepjes gasten gegoocheld. Doordat er hierbij geen afstand is tussen publiek en goochelaar en men er dus letterlijk met de neus bovenop zit, is de impact enorm.

Wonderen

De tablemagic van Ferry Gerats is goochelkunst die je raakt, omdat je niet alleen ziet maar ook voelt dat er wonderen plaatsvinden. Daar het verstand het onmogelijke weigert te accepteren ontstaat er een spanning tussen gevoel en verstand, die door een relativerende opmerking van Ferry Gerats tot ontlading komt met een bevrijdende lach. Door er op te wijzen dat het toch echt allemaal nep is, wordt de verwarring alleen maar groter waardoor er niets anders op zit dan het verstand te laten capituleren en alleen nog maar te genieten van het ondoorgrondelijke mysterie.

Op deze manier is goochelen niet een voorstelling van vermakelijke kunstjes die je aanschouwt maar wordt het een intense beleving van de kracht van de illusie.

Humor

Ferry Gerats is een ware grootmeester is in het bedenken van leuke presentaties. Om die reden werd hij door de Nederlandse Magische Unie gevraagd om een lezing te geven over het schrijven van teksten voor goocheltrucs. Naast het presenteren van verstandsverbijstering wekkende wonderen, bevat zijn tablemagic dan ook goocheltrucs waarbij het accent nadrukkelijk ligt op comedy, omdat Ferry Gerats zich alleen maar prettig voelt als hij zijn publiek ook heerlijk hoort lachen.

Tijdsduur in overleg

Presentatie in Nederlands, Duits, Engels en Frans