Tafel-Goochelaar-1
Tafel-Goochelaar-2
Tafel-Goochelaar-3

Tafel goochelen is altijd een doorslaand succes

Deze vorm van goochelen, het goochelen bij de mensen aan tafel, staat bekend onder de namen tafelgoochelen en tablemagic. Een meer treffende benaming is close up magic. Omdat er geen afstand is tussen goochelaar en publiek en men er dus letterlijk met de neus bovenop zit, is de impact enorm. Het speelt dan ook geen rol of het publiek nu wel of niet aan een tafel zit.

Wonderen
De tablemagic van Ferry Gerats is goochelkunst die je raakt, omdat je niet alleen ziet maar ook voelt dat er wonderen plaatsvinden. Daar het verstand het onmogelijke weigert te accepteren ontstaat er een spanning tussen gevoel en verstand, die door een relativerende opmerking van Ferry Gerats tot ontlading komt met een bevrijdende lach. Door er op te wijzen dat het toch echt allemaal nep is, wordt de verwarring alleen maar groter waardoor er niets anders op zit dan het verstand te laten capituleren en alleen nog maar te genieten van het ondoorgrondelijke mysterie.

Op deze manier is goochelen niet een voorstelling van vermakelijke kunstjes die je aanschouwt maar wordt het een intense beleving van de kracht van de illusie.

Humor
Ferry Gerats is een ware grootmeester is in het bedenken van leuke presentaties. Om die reden werd hij door de Nederlandse Magische Unie gevraagd om een lezing te geven over het schrijven van teksten voor goocheltrucs. Naast het presenteren van verstandsverbijstering wekkende wonderen, bevat zijn tablemagic dan ook goocheltrucs waarbij het accent nadrukkelijk ligt op comedy, omdat Ferry Gerats zich alleen maar prettig voelt als hij zijn publiek ook heerlijk hoort lachen.

Tijdsduur in overleg

Presentatie in Nederlands, Duits, Engels et un petit Francais.

Fantastisch!

Hierbij wil ik u nogmaals HEEL hartelijk bedanken voor de geweldige show van gisteravond. Wat hebben de mensen genoten van uw goochelkunsten! Ik heb ook weer zo gelachen! Fantastisch! Het werd vandaag door heel veel mensen nog tegen mij gezegd en behoorlijk wat mensen hebben uw kaartje meegenomen. U bent echt een kunstenaar.

Linda Meiners
UMCG - Groningen

Heeeeelemaaaal leuk

Nu we weer een beetje zijn bijgekomen van het feestgedruis en de boel weer is opgeruimd willen we je nog bedanken voor je komst. De gasten vonden het geslaagd, ik heb wat sms-jes gekregen van gasten die het heeeeelemaaaal leuk vonden! Als we in de toekomst weer eens wat hebben, zal ik zeker weer contact met je opnemen.

Kaatje en Jos Magendans
Haaksbergen

Indrukwekkend

Bij dezen wil ik u nogmaals hartelijk bedanken voor uw indrukwekkende optreden tijdens de afscheidsreceptie van onze financieel directeur in Landhuis Huis de Voorst in Eefde. Iedereen vond uw optreden geweldig. Ik zal u zeker niet vergeten en mocht er in de toekomst sprake zijn van een bijzondere act, zal ik u zeker benaderen hiervoor. Nogmaals mijn dank,

Patricia Livingstone
Intertoys